Μαγειρίτσα παραδοσιακή αυγοκομμένη



Παραδοσιακή μαγειρίτσα:

Για τη συνταγή θα χρειαστούμε:
Μια συκωταριά (από αρνί)
Ένα ματσάκι άνηθο
Δυο ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια
2 αυγά
2 λεμόνια (χυμός)
½ φλ. τσαγιού ρύζι
 Εκτέλεση:
Βράζουμε τη συκωταριά σε μια κατσαρόλα με νερό, μόλις βράσει πετάμε το πρώτο νερό για να φύγουν τα πολλά λίπη. Ξαναβράζουμε τη συκωταριά για 1 ώρα, τώρα θα προσθέσουμε και αλάτι, την βγάζουμε από το ζουμί της και αφού κρυώσει λίγο την κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια με ένα ψαλίδι κουζίνας.
Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με τον άνηθο, αφού μαραθούν προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη συκωταριά και μετά από λίγο και το ζουμί στο οποίο έβρασε.  Τότε ρίχνουμε το ρύζι και αφού βράσει και αυτό αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να βράσει για ακόμη μια ώρα και προσθέτουμε πάλι αλάτι ανάλογα με την προτίμηση μας.
Τέλος, φτιάχνουμε το αυγολέμονο με τον κλασικό τρόπο και το προσθέτουμε στην μαγειρίτσα σιγά, σιγά.