CHOCOLATE ALMOND CAKE - ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟ



Υλικά δημιουργίας:
  • 500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά
  • 2 φλτζ ζάχαρη
  • 250γρ βούτυρο
  • 1φλτζ γάλα
  • 1φλτζ κρέμα γάλακτος
  • 2φλτζ αμύγδαλο ψιλοκομμένο
  • 200γρ κουβερτούρα
  • 1κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2κ.σ.λικέρ αμαρέττο (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε:
  • Κοσκινίζουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το αλεύρι, την κανέλα και το αλάτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίζει να βράζει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτουμε στο βούτυρο με τη ζάχαρη τα αυγά ένα ένα.
  • Στη συνέχεια το αλεύρι με την κανέλα, εναλλάξ με το γάλα. Μόλις γίνει το μίγμα λείο, το κατεβάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε την λιωμένη στην κρέμα κουβερτούρα, το λικέρ και το αμύγδαλο.
  • Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 περίπου ώρα.
  • Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και αν βγει η λάμα καθαρή, χωρίς ίχνος ζύμης, το κέικ είναι έτοιμο.
  • Αν το κέικ έχει αρπάξει από πάνω και μέσα είναι ωμό, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Συμβουλή:

Μπορούμε να σερβίρουμε το κέικ  ζεστό τοποθετώντας επάνω μια μπάλα παγωτό ή βανίλια ή σοκολάτα.