- Υλικά
- φύλλο κανταΐφι: 500 γρ. (1 πακέτο)
- αμύγδαλα: 250 γρ., καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
- φιστίκια Αιγίνης: 100 γρ., ψιλοκομμένα
- κρέμα ζαχαροπλαστικής: 3 φλιτζάνια του τσαγιού.
- κρέμα γάλακτος: 600ml, χτυπημένη σε σαντιγί
- ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας άχνη
- βούτυρο: 150 γρ., λιωμένο
- Για το σιρόπι
- ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- μέλι: 3-4 κουταλιές της σούπας
- κανέλα: 1 ξυλάκι
- λεμόνι: μισό, η φλούδα
- Εκτέλεση
- Ξαίνετε το κανταΐφι και το στρώνετε σε μεγάλο ορθογώνιο ταψί, το οποίο έχετε βουτυρώσει πολύ καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί ο πάτος. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε στους 200 °C για 35’, μέχρι να ροδίσει το κανταΐφι, και το αφήνετε να κρυώσει.
- Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας για 5’-6’ τη ζάχαρη με το μέλι, το νερό, τη φλούδα του λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Όταν το κανταΐφι κρυώσει καλά, το ραντίζετε με το σιρόπι (αφού αφαιρέσετε τα στερεά υλικά). Σκορπίζετε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μισά φιστίκια. Κατόπιν απλώνετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής ανακατεμένη με τη μισή σαντιγί.
- Χτυπάτε την υπόλοιπη σαντιγί, προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζετε το χτύπημα για 2’-3’ ακόμη. Απλώνετε τη γλυκιά σαντιγί πάνω από την κρέμα και γαρνίρετε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης.