Kleftiko shank in greaseproof paper - Κλέφτικο κότσι στη λαδόκολλα


  • Υλικά:
  • Κότσια από αρνάκι ή κατσικάκι: 3, γύρω στα 500 γρ. το καθένα
  • φέτα σκληρή: 1/2 κιλό κομματιασμένη
  • κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα: 1 φλιτζάνι, κομμένα σε κύβους
  • σκόρδο: 6-7 σκελίδες, κομμένες σε φετάκια
  • βούτυρο φρέσκο: 3-4 κουταλιές
  • ντοματάκια Κρήτης: 12 ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
  • αλάτι: λίγο
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • Εκτέλεση

  • Πλένετε τα κότσια με κρύο νερό και τα αφήνετε να στραγγίσουν καλά. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε στην άκρη. Παίρνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αλείφετε με βούτυρο.
  • Βάζετε σε κάθε λαδόκολλα 1 κότσι, μερικά κομμάτια τυριών, λίγο σκόρδο, 4 ντοματάκια και 1 κουταλιά βούτυρο, διπλώνοντάς την έτσι ώστε να κλείσει καλά το κρέας μέσα. Φτιάχνετε με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 πακέτα με τα κότσια.
  • Βάζετε τα πακετάκια με τα κότσια σε μια ευρύχωρη γάστρα ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνετε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό και βάζετε το σκεύος στο φούρνο στους 170-180 °C. Ψήνετε για 4-5 ώρες, ανοίγετε προσεκτικά τα πακετάκια και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.