Υλικά:
2 κιλά πορτοκάλια προσπαθούμε να είναι χοντρόφλουδα (εμείς δεν είχαμε)
2 κιλα ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα
1 και λίγο ακόμα ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Ξύνουμε λίγο τα πορτοκάλια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά (αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3 φορές) για να ξεπικρίσουν.
Μετά τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να στραγγίξουν. Την άλλη μέρα τα κόβουμε σε φέτες σαν χοντρά ημισέληνα (όπως στη φωτό), και αφαιρούμε από πάνω με ένα ψαλίδι τις ίνες όπου έχουν.
Βάζουμε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας και από πάνω τη μισή ζάχαρη, μετά τα άλλα μισά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το νεράκι, την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμεμέχρι να δέσει περίπου για 45 λεπτά και το ελέγχουμε με το γνωστό τεστ στο πιατελάκι. Μόλις το σιροπάκι του κάνει κόμπο που στέκεται αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Αφού κρυώσει καλά το γλυκάκι μας το διατηρούμε στο ψυγείο, αν όχι ρίχνουμε και λίγο λεμονάκι στο βρασμό (χυμός από 1 μέτριο λεμόνι).

Αποστείρωση βάζων
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσετούλα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε προθερασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
2 κιλά πορτοκάλια προσπαθούμε να είναι χοντρόφλουδα (εμείς δεν είχαμε)
2 κιλα ζάχαρη
λίγη αρμπαρόριζα
1 και λίγο ακόμα ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Ξύνουμε λίγο τα πορτοκάλια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να πάρουν μία βράση για 2-3 λεπτά (αυτή τη διαδικασία την κάνουμε 3 φορές) για να ξεπικρίσουν.
Μετά τα βάζουμε όπως είναι ολόκληρα στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε για ένα βράδυ να στραγγίξουν. Την άλλη μέρα τα κόβουμε σε φέτες σαν χοντρά ημισέληνα (όπως στη φωτό), και αφαιρούμε από πάνω με ένα ψαλίδι τις ίνες όπου έχουν.
Βάζουμε τα μισά στον πάτο της κατσαρόλας και από πάνω τη μισή ζάχαρη, μετά τα άλλα μισά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε το νεράκι, την αρμπαρόριζα και σιγοβράζουμεμέχρι να δέσει περίπου για 45 λεπτά και το ελέγχουμε με το γνωστό τεστ στο πιατελάκι. Μόλις το σιροπάκι του κάνει κόμπο που στέκεται αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.
Αφού κρυώσει καλά το γλυκάκι μας το διατηρούμε στο ψυγείο, αν όχι ρίχνουμε και λίγο λεμονάκι στο βρασμό (χυμός από 1 μέτριο λεμόνι).

Αποστείρωση βάζων
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσετούλα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε προθερασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!