Υλικά:
1 1/2 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Αφαιρουμε τα κοτσανια και πλενουμε τις φραουλες
Τις βαζουμε μεσα σε μια κατσαρολα σε στρωσεις με την ζαχαρη
Τις αφηνουμε ετσι για 12 ωρες μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Επειτα θα βρασουμε το γλυκο για 3 λεπτα, ξαφριζοντας το, το βγαζουμε απο την φωτια, και το αφηνουμε ετσι αλλες 12 ωρες.
Μετα στραγγιζουμε, και βραζουμε μονο το σιροπι για 10 λεπτα μεχρι να δεσει...
Προσθετουμε τις φραουλες και το χυμο απο μισο λεμονι, ξαφριζουμε παλι, και το βγαζουμε απο την φωτια. Οταν κρυωσει το βαζουμε σε βαζακια.
Τα βαζακια πρεπει να ειναι στεγνα και αποστειρωμεναΠως το κάνουμε:
Πλένουμε τα βάζα και τα καπάκια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με βραστό νερό. Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Τα στραγγίζουμε και τα σκουπίζουμε με καθαρή πετσετούλα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου σε προθερασμένο φούρνο στους 120 βαθμούς για 15-20 λεπτά.