turkey burgers - Μπιφτέκια Γαλοπούλας

Υλικά:

800 γρ. κιμάς γαλοπούλας (φιλέτο)
2 μεγάλες φέτες ψωμί μπαγιάτικο ή 2 μεγάλα παξιμάδια
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. κύμινο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 αβγό
Αλάτι, πιπέρι




Εκτέλεση:

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το ψωμί) σε ένα μπολ. Βάζουμε το ψωμί σε νερό και το μουσκεύουμε. Κατόπιν το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε και αυτό στο μπολ. Ζυμώνουμε το μείγμα για 8'-10', μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο. Το βάζουμε για 30'-40' στο ψυγείο. 
Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.


Συμβουλή:

Όσο πιο πολύ ώρα ζυμώσουμε το μείγμα, τόσο πιο αφράτο θα γίνει.