Υλικά:
- 1 πακέτο μακαρόνια, Νο 6 ή
Νο 7
- 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
- 2 κιλά αστακούς
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες ντομάτες ώριμες
ψιλοκομμένες
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράζετε τους αστακούς σε
άφθονο νερό χωρίς αλάτι. Τραβάτε τους αστακούς και σουρώνετε τον ζωμό.
- Ωστόσο βάζετε σε ένα βαθύ
τηγάνι το ελαιόλαδο, τσιγαρίζετε ελαφρά το σκόρδο για 2-3 λεπτά . Ρίχνετε
τις ντομάτες με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και σιγοψήνετε για 5-7
λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια από την σάρκα του αστακού και συνεχίστε μέχρι
να δέσει η σάλτσα.
- Βράζετε τα μακαρόνια στο
νερό που είχατε βράσει τους αστακούς . Σουρώνετε τα μακαρόνια, σερβίρετε
και γαρνίρετε με τη σάλτσα.
Επίσης μπορείτε να σερβίρετε τον αστακό κομμένο στη μέση από το κεφάλι προς την ουρά. Τον πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.