Μια συνταγή απο την Κέρκυρα για ένα πολύ δροσιστικό γλυκό με
γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να το συνοδέψετε με φρούτα (φρέσκα ή
κομπόστα).
Υλικά(για 4-5 μεσαία μπωλάκια):
Υλικά(για 4-5 μεσαία μπωλάκια):
- 1 μεγάλο κουτί ζαχαρούχο
γάλα
- 3 γιαούρτια TOTAL(750 gr)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
- ξύσμα μισού λεμονιού
- φρούτα ή κομπόστα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ανακατεύετε το γιαούρτι με
το ζαχαρούχο γάλα σιγά-σιγά και προς μια κατεύθυνση(για να
μην νερουλιάσει) και οπωσδήποτε μόνο με το χέρι.
- Προσθέτετε το ξύσμα του
λεμονιού και το βάζετε στο ψυγείο για να πήξει. Το αφήνετε περίπου 2 ώρες.
- Τρίβετε τα μπισκότα.
Παίρνετε 4 (ή 5 ανάλογα με το μέγεθος) μεσαία μπωλάκια και βάζετε στο
καθένα στρώσεις απο μπισκότα και γιαουρτομίγμα εναλλάξ, δηλ μία στρώση
μπισκότα, μία στρώση γιαουρτομίγμα κ.ο.κ μέχρι να τελειώσουν. Ενδεχομένως
να μην χρειαστεί όλο το πακέτο με τα μπισκότα, για αυτό μην τα τρίψετε εξ'
αρχής όλα(αλλά απο την άλλη αν σας αρέσουν πολύ μπορείτε να τα
χρησιμοποιήσετε και όλα και η αναλογία των στρώσεων σας να είναι 2:1 ή και
3:1 υπέρ των μπισκότων-δεν υπάρχουν κανόνες, όλα εξαρτώνται απο τις δικές
σας προτιμήσεις).
- Γαρνίρετε με κομμάτια φρούτων(αν θέλετε, άλλα συνίσταται ιδίως η χρήση κομπόστας ροδάκινου).
Tips:
- Αν θέλετε να το κάνετε πιο
ελαφρύ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΤΟΤΑL με λιγότερα λιπαρά(2%), αλλά με
ιδιαίτερη προσοχή στο ανακάτεμα, γιατί θα νερουλιάζει πιο εύκολα.