Mπουρεκάκια σοκολάτας

Υλικά:
  • 250 γρ φύλλο κρούστας,
  • 4 σοκολάτες υγείας(σε ράβδους)
  • 100 γρ μαργαρίνη λιωμένη ή ηλιέλαιο


Για το σιρόπι:
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό,
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη,
  • ξύσμα απο μισό πορτοκάλι


Εκτέλεση:
  • Απλώνετε τα φύλλα πάνω σε μια καθαρή επιφάνεια (τράπεζι, μάρμαρο).
  • Τα κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες, μήκους 30 εκ και πλάτους 10 εκ. περίπου.
  • Με τη βοήθεια πινέλου βουτυρώνετε τις λωρίδες μια μια.
  • Τοποθετείτε μια ράβδο σοκολάτας στην άκρη κάθε λωρίδας. Τυλίγετε σε ρολά, πιέζοντας λίγο με τα δάχτυλα, τις άκρες τους, δεξιά-αριστερά, για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
  • Τοποθετείτε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ραντίζετε με λίγο νερό για να μην "αρπάξουν" τα φύλλα.
  • Ψήνετε σε ελαφρά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 15 λεπτά (περίπου) μέχρι να ροδίσουν.
  • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά μέχρι να "δέσει". Σιροπιάζετε τα μπουρεκάκια, αμέσως μόλις τα βγάλετε απο τον φούρνο βουτώντας τα για λίγο, ένα-ένα, στο σιρόπι.
  • Τα αφήνετε να ψιλοκρυώσουν και μετά τα τσακίζετε!


Kαλή επιτυχία!






 photo 1cf3c5b9-55cc-459f-a137-6d9b17d7a293_zps5c55e9ee.jpg