Υλικά:
Τον ωραίο μεγάλο αλανιάρη κόκορα που σας έστειλαν από το χωριό.
5 ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες και μισό κουτί pummaro
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν
½ κουταλάκι chili pepper
1 κουταλάκι αποξηραμένο σκόρδο
2 φλυτζ. λάδι
2 φλυτζ. μπρούσκο κόκκινο κρασί
αλάτι και λίγο ζάχαρη (προαιρετικά για τη ντομάτα)
Εκτέλεση:
Από το βράδυ τεμαχίζουμε και πλένουμε τον κόκορα και βάζουμε τα κομμάτια (χωρίς να σκουπίσουμε τα νερά) σε μια λεκάνη με όλα τα άλλα υλικά εκτός από τις ντομάτες, το pummaro και 1 φλυτζάνι από το λάδι.
Την άλλη μέρα, βγάζουμε τις μερίδες από τη μαρινάτα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε τα κομμάτια να τσιγαρισθούν καλά απ΄ όλες τις μεριές.
Ρίχνουμε το κρασί και τη μαρινάτα και αφήνουμε να πάρει μιά - δυό βράσεις. Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα ανακατεμένη με το pummaro και κλείνουμε την κατσαρόλα για μιά ώρα το λιγότερο σε μέτρια φωτιά. Αν η κατσαρόλα είναι ταχύτητας ή απ' αυτές που μαγειρεύουν χωρίς νερό, αυτό θάταν το καλύτερο.
Σερβίρουμε με μακαρονάδα με μπόλικο τυρί.