Υλικά για το φύλλο
6 φλιτζάνια αλεύρι (μισό χωριάτικο - μισό φαρίνα)
λίγο αλάτι
νερό χλιαρό για να γίνει ζύμη σφιχτή
Υλικά για τη γέμιση
2 χαλούμια σκληρά (παλιά)
1 χαλούμι φρέσκο τριμμένο
2 - 4 αυγά δυόσμο
κανέλα χοντροκοπανισμένη (προαιρετική)
Τρόπος παρασκευής
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Για να ανοίγει πιο εύκολα η ζύμη, την αφήνουμε 1 ώρα περίπου σκεπασμένη και μετά ανοίγουμε φύλλο.
Ανοίγουμε φύλλο και βάζουμε τη γέμιση (1 κουταλάκι) σε διαστήματα (περίπου 5 εκατοστόμετρα).
Σκεπάζουμε με άλλο φύλλο. Πατάμε καλά και κόβουμε τις ραβιόλες με ειδικό εργαλείο ή με μικρό ποτήρι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη και η γέμιση.
Διατηρούμε τις ραβιόλες καλύτερα στην κατάψυξη αν δεν πρόκειται να τις ψήσουμε αμέσως ή τις ψήνουμε σε ζωμό από κότα όπως τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τρίμμα από χαλούμι και δυόσμο.