Ρίφι με κουνουπίδι (Μορφίτικο)


Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κιλά κουνουπίδι (κομμένο)
1 κιλό ρίφι οπό σπάλα, κομμένο σε κομμάτια
1/2 φλιτζάνι άσπρο κρασί, ξηρό
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας

αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι νερό ζεστό

Τρόπος παρασκευής
Κοκκινίζουμε ελαφρά το κουνουπίδι και το μεταφέρουμε σε τρυπητό να στραγγίσει το λάδι.
Κοκκινίζουμε στη συνέχεια το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντο­μάτας, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοψήνουμε το κρέας για 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνου­πίδι, το νερό και αφήνουμε να ψηθεί.



 photo 1cf3c5b9-55cc-459f-a137-6d9b17d7a293_zps5c55e9ee.jpg