Ριγκατόνι με Πέστο Βασιλικού (Rigatoni con pesto di basilico)


Μια παραδοσιακή ιταλική και πολύ νόστιμη συνταγή. Τα ριγκατονι με πεστο βασιλικου θα ενθουσιάσουν όλη την οικογένεια μα και όποιον άλλο τα δοκιμάσει. Γνήσια συνταγή πολύ εύκολη και απολαυστική.

Υλικά:

500 γραμμάρια ριγκατόνι βρασμένα σε αλατισμένο νερό και σουρωμένα

20 φύλλα πλατύφυλλου φρέσκου βασιλικού
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμμάρια πεκορίνο κομμένο σε κομμάτια
100 γραμμάρια παρμεζάνα κομμένη σε κομμάτια
1 φακελάκι κουκουνάρι
ελαιόλαδο όσο πάρει

Εκτέλεση:

Step 1
Στο μπλέντερ χτυπάς το βασιλικό και το σκόρδο.

Step 2
Προσθέτεις το κουκουνάρι και πολτοποιείς.

Step 3
Βάζεις τα τυριά λίγα λίγα κομμάτια και χτυπάς.

Step 4
Ρίχνεις ελαιόλαδο τόσο ώστε να βγει πηχτή η σάλτσα σου και όχι πολύ λαδερή γευστικά.

Συγχαρητήρια τα ριγκατόνι με πεστο βασιλικού είναι έτοιμα. Καλή όρεξη



 photo 1cf3c5b9-55cc-459f-a137-6d9b17d7a293_zps5c55e9ee.jpg FREE photo hosting by 1y9y.com Image hosting