Υλικά
500gr Σοκολάτα κουβερτούρα
450gr Ταχίνι
50 gr Σησαμέλαιο
100 gr φιστίκι Αιγίνης καβουρντισμένο ανάλατο
200 gr Χαλβά βανίλια
200 gr Χαλβά κακάο
Φλούδα 1 Πορτοκαλιού
Λαδόκολλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τον χαλβά σε μεγάλα κυβάκια. Τρίβουμε σε τρίφτη την επιφάνεια του πορτοκαλιού και κρατάμε το τρίμμα της φλούδας.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε σκεύος μπεν μαρί. Είναι πιο εύκολο αν πρώτα την έχουμε τεμαχίσει με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού.
Προσθέτουμε μέσα το ταχίνι και το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τη φλούδα από μισό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.
Σε φόρμα κορμού στρώνουμε χαρτί ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε λίγο από το μίγμα σοκολάτας στον πάτο. Από πάνω ρίχνουμε μια στρώση από κυβάκια χαλβά και λίγα φιστίκια.
Από πάνω σκεπάζουμε με μια στρώση λιωμένης σοκολάτας, και συνεχίζουμε με τις στρώσεις χαλβά και φιστικιού. Φροντίζουμε στην κορυφή να στρώσουμε την τελευταία στρώση σοκολάτας και από πάνω βάζουμε "ξαπλωμένα" δυο μεγάλα κομμάτια χαλβά για να κάθεται ο κορμός όταν τον βγάλουμε από την φόρμα.
Τον βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
Όταν είναι έτοιμος τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και αφαιρούμε την λαδόκολλα.
Είναι έτοιμος και πολύ γευστικός!