Αυτό που χρειάζεστε για αυτήν την συνταγή είναι μία γάστρα ή κάποιο άλλο σκεύος με καπάκι και να αφήσετε το ζυμάρι 18-20 ώρες να περιμένει.
Υλικά (για καρβέλι 1.5 κιλά περίπου)
860 γρ αλέυρι λευκό δυνατό (προτιμώ το μπλε μύλοι Αγ.Γεωργίου)
690 γρ νερό
10 γρ μαγιά φρέσκια ή 3 γρ μαγιά ξερή(1 κουταλάκι του γλυκού)
3 γρ (1 κουταλιά γλυκού) ζάχαρη
4 γρ αλάτι (1 1/2 κουτ.του γλυκού) αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σκεπάζουμε αφήνωντας το μείγμα για 18-24 ώρες.
Την ώρα που είμαστε έτοιμοι βάζουμε την γάστρα άδεια και σκεπασμένη στο φούρνο στους 250 βαθμούς να κάψει καλά.
Οταν είναι έτοιμος ο φούρνος παίρνουμε το σκεύος πασπαλίζουμε τον πάτο με αλέυρι ή καλαμποκάλευρο ρίχνουμε την ζύμη (πηκτός χυλός) αλέιφουμε με νεράκι πασπαλίζουμε με αλέυρι . Ψήνουμε για 30 λεπτά με κλειστό το καπάκι και για άλλα 20 λεπτά χωρίς καπάκι ή μέχρι να είναι έτοιμο.
Το ψωμί αυτό έχει μία υπέροχη κόρα, υπέροχη ψίχα με τρυπούλες και υπέροχη γεύση! Κάντε το και θα με θυμηθείτε.