Υλικά:
1 ποτήρι του κρασιού φασόλια µαυροµάτικα
1 φλιτζάνι µικρά κουκιά
1 φλιτζάνι µέτριες φασόλες
1 φλιτζάνι ρεβίθια
1 φλιτζάνι σιτάρι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυµό λεµονιού ή ξίδι
Εκτέλεση
Μουσκεύουµε επί 6 ώρες σε κρύο νερό όλα τα όσπρια, σε ξεχωριστά σκεύη το καθένα. Σε µία κατσαρόλα βράζουµε πρώτο το σιτάρι για 20 λεπτά. Ανανεώνουµε το νερό στην κατσαρόλα και όταν βράσει ρίχνουµε τα κουκιά, τα φασόλια και τα ρεβίθια και βράζουµε για 25 λεπτά. Γεµίζουµε την κατσαρόλα µε φρέσκο νερό και το αφήνουµε να βράσει. Ρίχνουµε αλάτι, όλα τα όσπρια και επιπλέον τα µαυροµάτικα φασόλια. Βράζουµε σε δυνατή φωτιά µέχρι να µαλακώσουν τα όσπρια. Τα σουρώνουµε και αφήνουµε να στραγγίσουν καλά τα υγρά τους. Τα βάζουµε σε µία σαλατιέρα και τα περιχύνουµε µε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τον χυµό του λεµονιού ή το ξίδι. Σερβίρουµε τη σαλάτα ζεστή.
Follow @D_mezalas Καλώς ήρθατε. Ελπίζω να ενημερωθήκατε από αυτό που διαβάσατε και είδατε. Δεν είμαι δημοσιογράφος, είμαι ένας απλός πολίτης που θέλησε να κάνει αυτό που δεν κάνουν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι. Αν πιστεύετε πως κάνω το σωστό κοινοποιήστε την σελίδα στο facebook και το twitter.