Μια μακαρονάδα που θα σας αλλάξει την διάθεση


Υλικά:

500 γρ. μακαρόνια
250 γρ. ροκφορ
250 γρ. μπεϊκον
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βιτάμ
Λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα του πιάτου.

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια με πολύ λίγο ή και καθόλου αλάτι...
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μακαρόνια της αρεσκείας μας (εγώ προτιμώ πένες ή ριγκατόνι) .


Αφού πάρει βράση το νερό και ρίξουμε τα μακαρόνια βάζουμε σε ένα τηγάνι το βιτάμ και σοτάρουμε το μπέϊκον αφού πρώτα το κόψουμε σε κομματάκια...
Συγχρόνως βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια κρέμα παχύρρευστη...


Αφού έχουν βράσει τα μακαρόνια μας τα σουρώνουμε και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σοταρισμένο μπέϊκον μαζί με το λιωμένο βιτάμ και όπως είναι καυτά ρίχνουμε τα μακαρόνια κι ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύοντας ρίχνουμε την κρέμα μας.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση χωρίς επί πλέον τυρί πασπαλίζοντας με λίγο φρέσκο μαϊντανό.

Για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις...
Καλή όρεξη.