Μεσογειακές φακές σούπα

 


 Υλικά

½ κιλό φακές

80 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια ή 2 κουταλιές ντοματοπελτέ

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 καρότα, κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές τριμμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές τριμμένο μαϊντανό

1 κουταλάκι σκόρδο

2-3 φύλλα δάφνης

2 κουταλάκια θυμάρι

1 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

λίγο ξύδι

αλάτι


Εκτέλεση

Βράζουμε πρώτα τις φακές σε άφθονο αλατόνερο για 3-4 λεπτά περίπου.

Τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό που έβρασαν. Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνουμε τα καρότα στην κατσαρόλα να σοταριστούν και αυτά για μερικά λεπτά.

Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τα υπόλοιπα μυρωδικά, την ντομάτα, το ξύδι και 3 ποτήρια ζεστό νερό. Βράζουμε τις φακές σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και το πιπέρι. Τις βράζουμε μέχρι να χυλώσουν, εάν χρειάζεται προσθέτουμε κατά διαστήματα λίγο ζεστό νερό επιπλέον. Τις σερβίρουμε ζεστές ή κρύες.

Καλή σας όρεξη!!!