Υλικά
1 φραγκόκοτα ή κοτόπουλο σε μερίδες
½ κιλό σύκα
1 κουταλιά θυμάρι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπας άσπρο κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τη φραγκόκοτα ή το κοτόπουλο, το πουδράρουμε, το αλατοπιπερώνουμε και το σωτάρουμε σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο να ροδίσει απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τα σύκα, 2 κούπες ζεστό νερό, δοκιμάστε για αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και να δέσει η σάλτσα μας. Λίγο πριν το κατεβάσουμε προσθέτουμε το θυμάρι και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!!!