Υλικά:
500 γραμ. βούτυρο
500 γραμ. ζάχαρη
μισό λίτρο νερό
250 γραμ. αλεύρι
1 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαφράν (εγώ το βρήκα στην Πόλη, δεν ξέρω αν υπάρχει στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να βράσετε λίγο σαφράν σε ελάχιστο νερό και να παρασκευάσετε το δικό σας)
Εκτέλεση:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
Μόλις αρχίσει να σιροπιάζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε ένα σκεύος και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε κατόπιν το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος πολτός.
Καθώς ανακατεύουμε τον πολτό ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι, το ροδόνερο και το υγρό σαφράν.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.
Προσοχή: Ο συγκεκριμένος χαλβάς πρέπει να μείνει σχεδόν ρευστός σαν κρέμα και να τον απολαύσετε ζεστό.