Λικέρ Μέντας-Ούζου


Θα πάρει έντονο πράσινο χρώμα αν προσθέσουμε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής.

ΥΛΙΚΑ:

2 ματσάκια μέντα

500γρ. ζάχαρη

2 λεμόνια

1 λίτρο ούζο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα φυλλαράκια της μέντας και τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο μαζί με την ζάχαρη, ξύσμα από τα 2 λεμόνια και το ούζο.

Κλείνουμε το βάζο ανακινούμε καλά και το αφήνουμε στον ήλιο για 30 ημέρες τουλάχιστον μέχρι να ωριμάσει... ανακινούμε κάθε 2 ημέρες το βάζο για να λιώσει η ζάχαρη.

Σουρώνουμε και μεταφέρουμε το μίγμα σε φιάλες.

Διατηρούμε στο ψυγείο το λικέρ και σερβίρουμε με πάγο.