Λικέρ Μαστίχα Εσπερίδων


 Λικέρ με μαστίχα Χίου και άνθη εσπεριδοειδών

ΥΛΙΚΑ: 

Για την βάση:

2 φλυτζάνια πέταλα από άνθη εσπεριδοειδών

15γρ. μαστίχα Χίου σε δάκρυ

100γρ. ζάχαρη

1 λίτρο τσίπουρο

Για το σιρόπι:

400γρ. ζάχαρη

250ml νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε σε κρύο νερό τα άνθη, τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε μια στεγνή πετσέτα να στεγνώσουν.

Κατόπιν τα ρίχνουμε στο βάζο μας προσθέτουμε την μαστίχα 100γρ. ζάχαρη, το τσίπουρο και αφού κλείσουμε καλά το βάζο, διατηρούμε σε σκιερό μέρος για 25 ημέρες το μίγμα και το κουνάμε συχνά για να λιώνει η ζάχαρη.

Την 25η ημέρα βράζουμε τα 250ml νερό με τα 400γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Αναμειγνύουμε το σιρόπι με το μίγμα μας, στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε μπουκάλια. Σερβίρουμε με πάγο.