Φασολάκια |
ΥΛΙΚΑ:
750γρ. Φασολάκια στρογγυλά
750γρ. Φασολάκια στρογγυλά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο φέτες
2 πατάτες
2 τριμμένες ντομάτες
1 κ.γλ. ζάχαρη
150ml ελαιόλαδο
1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
250γρ. ξινόχοντρος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Με λίγο νεράκι σε πλατιά κατσαρόλα (σοτέζα) αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε την ζάχαρη τον μισό δυόσμο 250ml νερό και περιμένουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε μισοσκεπάζοντας την κατσαρόλα για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα φασολάκια. ( ο χρόνος μπορεί να αλλάζει ανάλογα το σκεύος και τις εστίες). Κατόπιν προσθέτουμε 250ml νερό ζεστό, τον ξινόχοντρο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά. Βράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί ο ξινόχοντρος και να στεγνώσει από νερά το φαγητό.
Σερβίρουμε με τον υπόλοιπο δυόσμο και αν επιθυμούμε με τρίμμα φέτα.