Λιμοντσέλο


 

ΛΙΚΕΡ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΥΛΙΚΑ:

Για την βάση:

9-10 βιολογικά ή ακέρωτα λεμόνια

1 λίτρο βότκα

Για το σιρόπι:

200 ml νερό

400 γρ. ζάχαρη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα λεμόνια τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε την φλούδα με το peeler.

Τα ρίχνουμε σε βάζο γυάλινο μαζί με την βότκα....κλείνουμε καλά το βάζο και το τοποθετούμε για 30 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.

Αφού περάσουν οι ημέρες ωρίμανσης βράζουμε τα 200 ml νερό με την ζάχαρη για 2 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και το προσθέτουμε στο μίγμα μας.

Σουρώνουμε με σουρωτήρι και τουλπάνι και μεταφέρουμε το λικέρ μας σε μπουκάλια.

Φυλάσσετε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο.